הכנה לבחינה הפסיכומטרית ובחינות להתנסות

הנחיות כלליות ללמידה עצמית

הכרת נקודת המוצא - ביום הראשון ללימודי ההכנה לבחינה אתם הכי פחות מוכנים לבחינה. זאת הזדמנות טובה לתרגל בחינה מלאה או לפחות פרק אחד מכל תחום - ראו בחינות להתנסות. בשלב זה אפשר לפתור את הבחינה ללא מגבלת זמן, כיוון שמטרתכם היא לזהות מהן נקודות החוזק ומהן נקודות החולשה שלכם ולהבין באופן כללי מה אופי הבחינה ואילו סוגי שאלות מופיעים בה.

בניית תוכנית לימוד לבחינה - חשוב להקדיש זמן לבניית תוכנית לימודים מסודרת. בתוכנית כדאי לפרט מהם יעדי הלימוד לכל שבוע ולוודא שתוכלו לעבור על כל החומר הנדרש במסגרת הזמן העומד לרשותכם. בעת בניית התוכנית הקדישו זמן רב לחומר שאתם חושבים שתתקשו בו, והקפידו להקצות בכל שבוע זמן לחזרה על החומר שכבר למדתם. כדאי לבנות את התוכנית כך שתסיימו לעבור על כל החומר כשבועיים לפני הבחינה עצמה, וזאת כדי שיהיה לכם זמן לתרגל בחינות באורך מלא. את תוכנית הלימוד צריך לבנות מוקדם ככל האפשר כדי לא להיקלע ללחץ זמן. עם זאת, חשוב לזכור שהיקף ההכנה תלוי בציון המטרה שלכם, בידע המוקדם שלכם, בקצב הלימוד שלכם ובנסיבות חייכם האישיות בתקופת הלימודים. לכן אין מספר מיטבי של שעות לימוד לקראת הבחינה - מספר זה משתנה מאדם לאדם.

מנוחה - רצוי שלא ללמוד כל יום וכל היום, אלא לנוח מפעם לפעם. עם זאת, מומלץ שלא לעשות הפסקות ארוכות מדי בלימוד. כמו כן, מומלץ שלא ללמוד כלל ביום שלפני הבחינה כדי להגיע לבחינה רעננים ורגועים ככל האפשר.

לימוד ותרגול - בתחילת הלימוד של כל נושא חדש כדאי לקרוא את החומר העיוני באתר מאל"ו - דוגמאות והסברים על שאלות הבחינה - או בספר לימוד לבחינה ולוודא שהוא ברור ומובן. לאחר מכן אפשר להתחיל לתרגל פתרון שאלות בנושא. כדאי להתחיל בפתרון שאלות ללא מגבלת זמן, ולאחר מכן, בהדרגה, להקדיש זמן רב יותר ויותר לתרגול בתנאי אמת, כלומר במסגרת זמן מוקצב לפתרון השאלות. חשוב לבדוק אם עניתם נכון על השאלות. אם טעיתם, נסו להבין מדוע טעיתם וכיצד תוכלו להימנע מטעות כזו בעתיד. תחקור הביצועים שלכם בתרגול הוא שלב חשוב בלימוד, ומומלץ שלא לוותר עליו.

עזרים בבחינה - נבחנים רבים משתמשים בשעון עצר (סטופר) כדי להקציב לעצמם זמנים לפתרון השאלות בבחינה. כדאי לתרגל שימוש נכון בשעון מבעוד מועד כדי לא לבזבז על כך זמן בבחינה עצמה.

לחץ וחרדה - אם אתם צופים שהלחץ ביום הבחינה יפגע ביכולת שלכם, מומלץ לתרגל שיטות להתרגעות ולהפגת מתחים ולהיעזר בהן במהלך הבחינה.

הנחיות ללמידה עצמית בתחום האנגלית

היכרות ותרגול - הדרך הטובה ביותר להתכונן לפרקי האנגלית היא להכיר היטב את סוגי השאלות בבחינה ולתרגל אותן כמה שיותר.

חשיפה - ככל שתיחשפו יותר לשפה האנגלית כך תהיו מוכנים יותר לתחום זה בבחינה. כדאי להיחשף לשפה האנגלית ע"י קריאת ספרים, עיתונים או אתרי אינטרנט באנגלית.. ככל שתרבו לקרוא באנגלית לפני הבחינה כך תעלה מהירות הקריאה שלכם ותצטרכו להקדיש פחות זמן לקריאת הטקסטים והשאלות במהלך הבחינה.

אימון שוטף - כדאי לתרגל שימוש בשפה האנגלית בכל הזדמנות. נסו לשוחח עם אחרים באנגלית, לחשוב באנגלית ולתרגם לאנגלית דברים שאתם קוראים או שומעים.

רשימות מילים - כדאי לבנות רשימה של מילים חדשות שנחשפתם אליהן בתקופת ההכנה לבחינה. הוסיפו מילים לרשימה מדי יום, והקפידו לחזור על המילים שכבר רשמתם. מומלץ לשבץ כל מילה במשפט כדי לזכור את המשמעות שלה טוב יותר. עם זאת, לא מומלץ להשקיע זמן רב מדי בשינון רשימות מילים.